» حسابداری » حسابداری صنعتی » جزوه حسابداری بهای تمام شده ( صنعتی)
حسابداری صنعتی - کتاب

جزوه حسابداری بهای تمام شده ( صنعتی)

۱۴۰۱/۰۲/۱۰ 9۰1,919

جزوه حسابداری بهای تمام شده (صنعتی) جناب عسگری


جهت دانلود فایل پی دی اف ، اینجا کلیک نمایید.

 

دانلود رایگان خلاصه کتاب حسابداری صنعتی ۱ جمشید اسکندری

کتاب حسابداری صنعتی ۱ جمشید اسکندری

 

 

فهرست کتاب حسابداری صنعتی ۱ شامل :

 

  • فصل اول : کلیات ،مفاهیم و طبقه بندی هزینه ها
  • فصل دوم : گزارشات هزینه برای برنامه ریزی و کنترل
  • فصل سوم : سربار پیش بینی شده و جذب شده و واقعی
  • فصل چهار : حسابداری مواد ،دستمزد و سربار
  • فصل پنج : تسهیم هزینه های سربار دوایر خدماتی
  • فصل شش : هزینه یابی سفارش کار
  • فصل هفتم : هزینه یابی مرحله ای

 

اضافه یا کسر جذب سربار چگونه است ؟

اشاره شد هزینه های واقعی سربار در طی دوره مالی در بدهکار حساب کنترل سربار ثبت می گردد و از طرفی گفتیم سربار جذب شده را در ابتدای دوره مالی در طرف بستانکار حساب کنترل سربار ثبت می نماییم. بنابراین در پایان دوره مالی مانده حساب کنترل سربار نشان دهنده اضافه یا کسر جذب سربار خواهد بود. اگر مانده حساب کنترل سربار بدهکار باشد یعنی سربار واقعی بیش از سربار جذب شده باشد، کسر جذب سربار وجود دارد و به این معنا است سرباری که در ابتدای دوره مالی پیش بینی، جذب و به حساب تولید منظور گردیده است کمتر از سربار واقعی بوده که در طی دوره مالی تحمل شده است. و اگر مانده حساب کنترل سربار بستانکار باشد یعنی سربار جذب شده بیش از سربار واقعی باشد اضافه جذب سربار وجود دارد و این نشان می دهد سرباری که در ابتدای دوره پیش بینی، جذب و به حساب تولید منظور شده است بیش از سرباری بوده است که در طی دوره مالی تحمل شده است. به شکل خلاصه به اضافه یا کسر جذب سربار توجه کنید.

 

هزینه یابی سفارش کار در حسابداری صنعتی چیست ؟

برخی از موسسات تولیدیسفارش پذیرند یعنی در واقع تولیدات آنها وهزینه هایی که در آنها صورت می پذیرد با سفارش ویا بستن قرارداد ایجاد می گردد. بنا براین برای هزینه یابی در این موسسات از روش هزینه یابی سفارشی کار استفاده می گردد نمونه بارز از این موسسات شرکت های پیمانکاری کارخانه جات کشتی سازی هوا پیما سازی بیمارستانها تعمیر گاههای  اتومبیل وسایر موارد مشابه است.

 

هزینه یابی مرحله ای در حسابداری صنعتی چیست ؟

بعضی از موسسات دیگر که تولیدات آنهابرای اینکه تکمیل شود مراحل مختلفی راطی میکند ومحصولات آنها به صورت انبوه و یکسان تولید می شوداز روشهای هزینه یابی مرحله ای استفاده می کندمانند کارخانجات نساجی مواد شیمیایی صنایع نفت صنایع تولید ی خودرو و موارد مشابه موارد کلی زیربرای تعیین روشهای هزینه یابی موسسات تولیدی وجود دارد هزینه این موارد قطعی نمی باشد و ممکن است استثنایی نیز بر آنها حاکم باشد اکثرا موسساتی بصورت سفارش عمل می نمایند و یا آنکه تولیدات آنها با حجم زیاد واز نظر تعداد کم می باشد و گاهی تولیدات آنها قیمت تمام شده بالایی دارند از روش هزینه یابی سفارشی کار استفاده می نمایند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 1.00

حسابداری دات کام (HesabdaryCom@)

رضا جلالی کاسب - دکتری تخصصی حسابداری (دفاع) -کارشناس ارشد حسابداری،مدیریت مالی - عضو انجمن حسابداران خبره ایران - عضو انجمن حسابداری ایران - عضو انجمن مدیران مالی حرفه ای - عضو انجمن حسابرسان داخلی ایران - مدیر و مشاور مالی و مدرس دانشگاه آیدی فضای مجازی : HesabdaryCom@

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت