» قوانین و مقررات » قانون مالیات » پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان » جدول زمان‌بندی الزام مؤدیان به صدور صورتحساب الکترونیک
پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

جدول زمان‌بندی الزام مؤدیان به صدور صورتحساب الکترونیک

۱۴۰۱/۰۸/۱۰ 3۲910

جزئیات زمان‌بندی الزام مؤدیان به صدور صورتحساب الکترونیک

 

زمان‌بندی الزام مؤدیان به صدور صورتحساب الکترونیک در لایحه الحاق ۵ تبصره به ماده (۲) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان تعیین شد.

به گزارش حسابداری دات کام  به نقل از خبرگزاری مهر، دولت لایحه الحاق ۵ تبصره به ماده (۲) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان را با قید دو فوریت تقدیم مجلس کرد که در صورت تصویب نهایی ارائه صورتحساب‌های الکترونیکی توسط مؤدیان بزرگ و سپس مؤدیان کوچک‌تر به صورت تدریجی و با برنامه زمان بندی مشخص انجام خواهد شد.

در مقدمه این لایحه بیان شده است:

با توجه به اینکه اجرای تکلیف مقرر در قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب ۱۳۹۸ مبنی بر راه‌اندازی سامانه مؤدیان برای ثبت‌نام و عضویت مشمولان و همچنین ارائه کارپوشه اختصاصی منجر به افزایش ۲۰ برابری تعداد مؤدیان می‌شود، لذا به منظور تدریجی کردن ارائه صورتحساب‌های الکترونیکی توسط مؤدیان بزرگ و سپس مؤدیان کوچک‌تر، لایحه‌ای را برای انجام تشریفات قانونی تقدیم کرد.

در ماده واحده این لایحه آمده است:

متون زیر به عنوان تبصره‌های ۲ تا ۶ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان –مصوب ۱۳۹۸- الحاق و تبصره قبلی به عنوان تبصره (۱) تلقی می‌شود.

 

در تبصره ۲ عنوان شده است:

سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است ظرف یک هفته از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون نسبت به ثبت نام و عضویت کلیه اشخاص مشمول در سامانه مؤدیان و تخصیص کارپوشه اختصاصی به آن‌ها اقدام کند.

در تبصره ۲ نیز عنوان شده است:

الزام مؤدیان به صدور صورتحساب الکترونیک مطابق زمان‌بندی زیر انجام می‌شود:

۱- شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس و فرابورس از ۱۴۰۱/۸/۰۱.

۲- شرکت‌های دولتی و سایر دستگاه‌های اجرایی مشمول ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری از ۱۴۰۱/۱۰/۱،

۳- اشخاص حقوقی به جز اشخاص حقوقی موضوع ماده (۱۶) قانون مالیات بر ارزش افزوده از ۱۴۰۲/۱/۱،

۴- صاحبان مشاغل موضوع فراخوان‌های هشت‌گانه(به شرح زیر) مالیات بر ارزش افزوده قبلی از تاریخ ۱۴۰۲/۴/۱،

۵- صاحبان مشاغل گروه‌های اول و دوم موضوع آئین‌نامه اجرایی ماده (۹۵) قانون مالیات‌های مستقیم از تاریخ ۱۴۰۲/۷/۱،

۶- کلیه اشخاص باقیمانده از تاریخ ۱۴۰۲/۱۰/۱

همچنین در تبصره ۴ عنوان شده است:

تاریخ‌های مذکور در تبصره ۳ این ماده قطعی و غیرقابل تغییر است و در صورت هرگونه تخطی از رعایت آنها، مطابق قوانین مربوط با متخلفان برخورد خواهد شد.

در تبصره ۵ این لایحه تأکید شده است:

تا پایان دوره‌های زمان‌بندی مندرج در تبصره ۳ این ماده، حکم قسمت اخیر ماده (۱۳) قانون مالیات بر ارزش افزوده جاری است و مالیات بر ارزش افزوده درج‌شده در صورتحساب‌های صادره خارج از سامانه مؤدیان تا پایان دوره‌های مذکور پس از تسلیم اظهارنامه و رسیدگی در مراجع مالیاتی با رعایت ماده (۹۷) قانون مالیات‌های مستقیم قابل پذیرش است.

در نهایت در تبصره ۶ خاطرنشان شده است:

تا پایان دوره‌های زمان‌بندی مندرج در تبصره ۳ این ماده، مفاد ماده (۱۹۱) قانون مالیات‌های مستقیم در خصوص بخشودگی جرایم موضوع قانون مذکور جاری است.

آئین‌نامه نحوه اعمال بخشودگی موضوع این ماده به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیأت وزیران می‌رسد./وزارت امور اقتصادی و دارایی

 

مراحل هشت گانه فراخوان مالیات بر ارزش افزوده از سال ۸۷ تا ۹۹


هشت فراخوان ارزش افزودهبر اساس ماده ۱۸، مودیان مکلفند به ترتیبی که سازمان امور مالیاتی کشور تعیین و اعلام می‌نماید نسبت به ارائه اطلاعات درخواستی سازمان مذکور و تکمیل فرم‌های مربوطه اقدام و ثبت نام نمایند.

فراخوان مرحله اول ارزش افزوده (۱۳۸۷/۷/۱)

  • کلیه وارد کنندگان؛
  • کلیه صادر کنندگان؛
  • کلیه فعالان اقتصادی که مجموع فروش کالاها و ارائه خدمات آن‌ها در سال ۱۳۸۶ سه میلیارد ریال یا بیشتر بوده است؛
  • کلیه فعالان اقتصادی که مجموع فروش کالاها و ارائه خدمات آن‌ها در پنج ماهه آغازین سال ۱۳۸۷، یک میلیارد و دویست پنجاه میلیون ریال یا بیشتر بوده است.

فراخوان مرحله دوم ارزش افزوده (۱۳۸۸/۷/۱)

  • کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی که برای آن‌ها جواز تأسیس و پروانه‌ی بهره‌برداری از وزارتخانه‌ی ذیربط صادر شده یا می‌شود؛
  • بهره‌برداران معادن؛
  • ارائه دهندگان خدمات حسابرسی، حسابداری و دفترداری و همچنین خدمات مالی؛
  • حسابداران رسمی شاغل و موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران؛
  • ارائه دهندگان خدمات مدیریتی و مشاوره‌ای؛
  • ارائه دهندگان انواع خدمات انفورماتیک، رایانه‌ای اعم از سخت افزاری، نرم افزاری و طراحی سیستم؛
  • متل‌ها و هتل‌های سه ستاره و بالاتر؛
  • بنکداران، عمده فروش‌ها، فروشگاه‌های بزرگ، واسطه‌های مالی، نمایندگان توزیع کالاهای داخلی و وارداتی و صاحبان انبارها؛
  • نمایندگان موسسه‌های تجاری و صنعتی، اعم از داخلی و خارجی؛
  • مؤسسات حمل و نقل موتوری و باربری دارای مجوز از مراجع ذیربط، زمینی، دریایی و هوایی باربری (به استثناء واحدهایی که صرفاً به امر حمل و نقل مسافر اشتغال دارند)؛
  • مؤسسات مهندسی و مهندسی مشاور؛
  • مؤسسات تبلیغاتی و بازاریابی.

فراخوان مرحله سوم ارزش افزوده (۱۳۸۹/۱/۱)

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که بر اساس شرایط مراحل اول و دوم ثبت نام، مشمول اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده نگردیده‌اند، در صورتی که در سال ۱۳۸۷ یا ۱۳۸۸ مجموع فروش کالاها ارائه خدمات(غیر معاف یا معاف و غیر معاف) آن‌ها سه میلیارد ریال و بالاتر است.

فراخوان مرحله چهارم ارزش افزوده (۱۳۸۹/۷/۱)

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که براساس شرایط مراحل اول ، دوم و سوم ثبت نام، مشمول اجرای نظـام مالیـات بـر ارزش افزوده نگردیده اند، در صورتی که شاغل به فعالیت‌های ذیل (از جمله فعالیتهای موضوع بند «ب» ماده۹۶قانون مالیاتهای مستقیم) باشند، با هر میزان فروش یا درآمد، مشمول مرحله چهارم ثبت نام ، آمـوزش و اجرای قانون خواهند بود.

  • صاحبان کارگاه‌های صنعتی (اعم از صنفی وغیر صنفی که دارای حداقل برق سه فاز ۵۰ آمپر باشد)؛
  • فروشندگان طلا و جواهر؛
  • فروشندگان آهن آلات؛
  • صاحبان تالارهای پذیرائی و رستوران‌ها؛
  • صاحبان متل وهتل‌های یک و دوستاره و هتل آپارتمان؛
  • صاحبان نمایشگاه‌ها و فروشگاه‌های خودرو و بنگاه معاملات املاک؛
  • صاحبان تعمیرگاه‌های مجاز خودرو؛
  • چاپخانه داران ؛
  • صاحبان دفاتراسناد رسمی؛
  • صاحبان مراکز ارتباطات رایانه‌ای، دفاتر خدمات ارتباطی (دفتـر خـدمات مشـترکین تلفـن همـراه وآژانـس‌هـای پستی) و دفاتر خدمات دولت الکترونیک، پلیس+۱۰ و دفاتر خدمات الکترونیک شهر؛
  • صاحبان دفاترخدمات مسافرتی و جهانگردی؛
  • صاحبان سینماها، تماشاخانه‌هاو مکان‌های تفریحی و ورزشی.

فراخوان مرحله پنجم ارزش افزوده (۱۳۹۰/۷/۱)

کلیه اشخاص حقوقی که بر اساس شرایط مراحل اول، دوم، سوم و چهارم ثبت نام، مشمول اجرای نظام مالیات بر ارزش افزوده نگردیده اند، در صورتی که در هر یک از سال‌های ۱۳۸۷، ۱۳۸۸، یا ۱۳۸۹ مجموع کالاها و ارائه خدمات(غیر معاف یا معاف غیر معاف) آن‌ها یک میلیارد ریال و بیشتر باشد.

فراخوان مرحله ششم ارزش افزوده (۱۳۹۴/۱/۱)

اشخاص حقوقی و همچنین حقیقی(صرف نظر از مبلغ فروش سالانه) موضوع ماده ۹۸ قانون مالیات‌های مستقیم که به فعالیت‌های زیر اشتغال دارند:

چلوکبابی‌ها، سالن‌های غذاخوری، سفره خانه‌های سنتی و اغذیه فروشی‌های زنجیره‌ای با مالکیت واحد و با نام و نشان و عنوان تجاری واحد فارغ از مساحت محل کسب و کار و نوع مجوز

فراخوان مرحله هفتم ارزش افزوده (۱۳۹۵/۷/۱)

کلیه اشخاص حقوقی فعال با هر حجم از فروش و یا درآمد از محل عرضه کالا و ارائه خدمات مشمول که موجب فراخوان‌های قبلی(فراخوان مرحله اول تا ششم) تا کنون برای اجرای قانون فراخوان نشده اند، به استثنای اشخاص حقوقی با فعالیت‌های صرفاً معاف موضوع ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده

فراخوان مرحله هشتم ارزش افزوده (۱۳۹۹/۰۱/۰۱)

در اطلاعیه سازمان امور مالیاتی خطاب به جایگاه‌داران سوخت آمده است: با عنایت به مفاد جزء (پ) بند (۳) آیین‌نامه اجایی بند (الف) تبصره (۱۴) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور و اختیارات حاصل از مقررات ماده (۱۸) قانون مالیات بر ارزش افزوده، تمامی جایگاه‌داران سوخت (فرآورده‌های نفت و گاز) با هر حجم از فروش یا درآمد کالا و ارائه خدمات که به موجب فراخوان‌های قبلی، تاکنون برای اجرای قانون فراخوانده نشده‌اند، مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده از ابتدای سال ۱۳۹۹ خواهند شد.
در این مقاله به مشمولین قانون ارزش افزوده در هشت دسته و گروه مختلف اشاره کردیم. اشخاص مشمول این فراخوان‌ها، مکلف به اجرای تکالیف مقرر در قانون از جمله وصول مالیات و عوارض ارزش افزوده نسبت به کارمزد فروش فرآورده و فروش سایر کالاها و خدمات از خریداران کالا و خدمات، ارائه اظهارنامه و واریز مالیات و عوارض بر ارزش افزوده به حساب‌های تعیین‌شده توسط سازمان امور مالیاتی کشور هستند.
این اطلاعیه‌ها در حکم بخش‌نامه برای ادارات کل امور مالیاتی، اتحادیه‌های ذیربط و سایر مجامع و تشکل‌ها محسوب می‌گردد.

 

 

گروه بندی مشاغل مالیاتی بر اساس آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ اصلاحی قانون مالیات های مستقیم

گروه بندی مشاغل مالیاتی اشخاص حقیقی ۱۴۰۱، به شرح زیر می باشد: 

مودیان گروه اول: بر اساس آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ اصلاحی قانون مالیات های مستقیم، مودیان گروه اول، مودیانی هستند که دارای یکی از دو شرطی که در بند الف ماده ۲ آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ اصلاحی قانون مالیات های مستقیم، آمده باشند. این دو شرط، عبارتند از:

۱- بر اساس برگ قطعی مالیاتی که به مودی مالیاتی یا نماینده قانونی او، تا پایان دی ماه سال قبل، ابلاغ می شود و معیار سنجش درآمد قطعی شده او می باشد؛ آخرین درآمد قطعی شده مودی، در سال قبل، اعم از درآمد حاصل فروش کالا و یا فروش کالا، همراه با ارائه خدمات، یا ده برابر درآمد قطعی شده مشمول مالیات، قبل از کسر معافیت ها، از سال ۱۳۹۱ به بعد تا قبل از شروع سال مالیاتی، بیش از ۳۰ میلیارد ریال باشد.

۲- شخص حقیقی و صاحب شغل، فارغ از حجم فعالیتش، در صورتی که دارای کارت بازرگانی باشد یا صاحب کارخانه‌، واحد تولیدی و بهره‌ برداری معادن بوده یا صاحب هتل های سه ستاره یا بیشتر از سه ستاره باشد یا صاحب بیمارستان و کلیلنک های تخصصی بوده یا صاحب مشاغل صرافی، فروشگاه های زنجیره ای دارای مجوز، موسسات حمل و نقل و حسابرسی باشد، مودی گروه اول خواهد بود.

مودیان گروه دوم: مودیان گروه دوم، مودیانی هستند که دارای شرطی که در بند ب ماده ۲ آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ اصلاحی قانون مالیات های مستقیم، آمده باشند. این شرط، عبارت است از:

بر اساس برگ قطعی مالیاتی که به مودی مالیاتی یا نماینده قانونی او، تا پایان دی ماه سال قبل، ابلاغ می شود، و معیار سنجش درآمد قطعی شده او می باشد؛ آخرین درآمد قطعی شده مودی، در سال قبل، اعم از درآمد حاصل فروش کالا و یا فروش کالا، همراه با ارائه خدمات یا ده برابر درآمد قطعی شده مشمول مالیات، قبل از کسر معافیت ها، از سال ۱۳۹۱ به بعد تا قبل از شروع سال مالیاتی، بیش از ۱۰ میلیارد ریال تا ۳۰ میلیارد ریال باشد.

مودیان گروه سومبر اساس آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ اصلاحی قانون مالیات های مستقیم، مودیان گروه سوم، مودیانی هستند که دارای کسب و کارهای کوچک خود بوده و در شرایط دسته بندی مودیان گروه اول و دوم، قرار نمی گیرند.

اشخاص حقوقی، دارای گروه بندی مشاغل مالیاتی، نمی باشند و همواره، نرخ ثابتی را به عنوان مالیات، به سازمان امور مالیاتی، می پردازند. با این توضیح که، اشخاص حقوقی، هر ساله، باید، در موعد مقرر، اقدام به خود اظهاری مالیاتی کرده و بر اساس پیش بینی قانون مالیات مستقیم، با نرخ ۲۵ درصد، اقدام به پرداخت مالیات کنند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

حسابداری دات کام (HesabdaryCom@)

رضا جلالی کاسب - دکتری تخصصی حسابداری (دفاع) -کارشناس ارشد حسابداری،مدیریت مالی - عضو انجمن حسابداران خبره ایران - عضو انجمن حسابداری ایران - عضو انجمن مدیران مالی حرفه ای - عضو انجمن حسابرسان داخلی ایران - مدیر و مشاور مالی و مدرس دانشگاه آیدی فضای مجازی : HesabdaryCom@

تعداد دیدگاهها: ۲

  1. فضل اله رحیمی

    سلام
    لطفا فرمت فایل اکسل صدور صورتحساب الکترونیکی را به ایمیل زیر ارسال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت