» آموزشی » نکات مهم تحویل کار حسابداری از حسابدار قبلی
آموزشی - حسابداری

نکات مهم تحویل کار حسابداری از حسابدار قبلی

۱۴۰۱/۰۷/۰۳ 4۰2,218

تحویل کار حسابداری از حسابدار قبلی از مهم‌ترین مهارت‌هایی است که شما با اطلاع از آن می‌توانید به یک حسابدار حرفه‌ ای در بازار کار تبدیل شوید. درحقیقت یکی از راه‌های پیشرفت در حسابداری، داشتن رفتار حرفه‌ای می‌باشد. رفتار حرفه‌ای فقط به رعایت اصول و استانداردهای حسابداری محدود نمی‌شود.

حال سؤالی که مطرح می‌شود آن است که بهترین زمان برای تحویل کار حسابداری در یک شرکت و یا جایگزین حسابدار قبلی شدن، چه موقعی است؟

تحت چه شرایطی تحویل کار حسابداری و قبول این شغل برای شما به صرفه است و باعث پیشرفتتان می‌شود؟

بهترین زمان برای تحویل کار حسابداری از حسابدار قبلی چه موقع است؟

برای تشخیص بهترین زمان تحویل کار حسابداری را تشخیص دهیم، ابتدا باید به بررسی اصطلاح سال مالی بپردازیم. به طور خلاصه، سال مالی یک دوره یک ساله است که شرکت‌ها و دولت‌ها انتخاب می‌کنند تا اطلاعات مالی خود را مطابق با آن گزارش دهند.

یک دوره مالی می‌تواند از اول فروردین آغاز شود و در ۲۹ اسفند پایان یابد، اما همه سال‌های مالی با سال تقویم مطابقت ندارند.

به‌عنوان‌مثال، دانشگاه‌ها اغلب سال‌های مالی خود را با توجه به سال تحصیلی آغاز و به پایان می‌رسانند ولی همیشه مدت زمان سال مالی ۱۲ ماه است.

 

جالب است بدانید که گزارش کارکرد واحد مالی طی یک سال مالی، در تیرماه سال بعد طی اظهارنامه عملکرد به همراه دفاتر پلمپ تحویل اداره دارایی می‌شود و کارنامه قبولی آن پس از بررسی طی برگ تشخیص از سوی سازمان امور مالیاتی صادر می‌گردد.

نتیجه تجربی این فرایند آن است که بهترین موقعیت فصلی برای تحویل کار حسابداری بعد از تیرماه می‌باشد.

حالات مختلف تحویل کار حسابداری:

فرایند استخدام در شرکت‌ها به لطف فناوری بسیار تغییر کرده است و به لطف همین پیشرفت‌ها روند رشد و تکامل خود را ادامه می‌دهد. هنگامی که مراحل استخدام را در جایگاه شغلی حسابداری کردید،

ممکن است با دو حالت در شرکت‌ها مواجه شوید:

  • شرکت قبل از شما دارای حسابدار و سیستم حسابداری خواه منظم یا منظم بوده است. شما حسابرس نیستید و نیازی به حسابرسی عملکرد حسابدار قبلی ندارید و انتظاری هم از شما به‌عنوان حسابدار جدید نمی‌رود! در این حالت فقط باید اسناد و مدارک را از حسابدار قبلی، با هر حالت و وضعیتی، تحویل بگیرید و بلافاصله صورت‌جلسه‌ای حاوی چک‌لیست ایرادات و نواقص آماده کنید و تحویل مدیرعامل و اعضای هیئت‌مدیره دهید.
  • ممکن است یک شرکت تازه‌تأسیس باشد و هیچ‌گونه نیروی حسابداری و یا سیستم حسابداری منظم و نامنظمی نداشته باشد. در اینجا شاید به‌ظاهر، کار جدید و راحت باشد ولی چون نیروی گرداننده امور مالی یا حسابدار وجود نداشته است، با چالش‌های مالیاتی بیشتری نسبت به حالت اول برخورد خواهید کرد.

مراحل تحویل کار حسابداری چیست؟

یکی از ویژگی‌های مهم که در موفقیت هر فردی نقش به سزایی دارد، امانت داری و مسئولیت پذیری است. در هنگام شروع کار حسابداری، تهیۀ فهرستی از کارها، به شما به‌عنوان حسابدار کمک می‌کند تا هم خودتان روی کار خود تسلط داشته باشید وهم اطلاعات را برای نیروی حسابدار جایگزین به‌صورت منظم جمع آوری کنید. هنگامی که مراحل استخدام را در جایگاه شغلی حسابداری طی کردید، باید مدارک زیر را از حسابدار با مسئولیت قبلی شرکت دریافت کنید:

  1. آخرین وضعیت مالیاتی شرکت (شامل مانده حساب‌ها و اسناد و مدارک پیوست طبق گزارش ترازنامه)
  2. آخرین مفاصا حساب مالیات عملکرد، ارزش افزوده و بیمه تأمین اجتماعی
  3. آخرین لیست بیمه و مهلت پرداخت آن (وضعیت پرونده مالیاتی و بیمه‌ای)
  4. لیست چک‌های مشتریان از قبیل نزد صندوق، در جریان وصول و برگشتی
  5. دسته‌چک‌های مربوط شرکت
  6. ریز اسناد موجود داخل صندوق (به همراه وجه نقد داخل صندوق)
  7. لیست حساب‌های بانکی به همراه مانده آنها و صورت‌حساب مربوطه و تطبیق با دفاتر
  8. دفاتر قانونی شرکت (دفاتر قانونی پلمپ شده شرکت حتی اگر سفید باشد)
  9. آخرین تراز آزمایشی مربوط به حساب‌ها و کنترل خلاف ماهیت حساب‌ها به همراه امضای حسابدار تحویل دهنده
  10. اسناد تضمینی نزد شرکت و کنترل آن با حساب‌های انتظامی
  11. لیست قراردادهای شرکت به همراه زونکن قراردادها
  12. رمز عبور و نام کاربری مالیات، بیمه و ارزش افزوده و معاملات فصلی.
  13. اسناد حسابداری باید مطابق با تاریخ روز ثبت شده باشد.
  14. مهرهای دریافت و پرداخت و هر گونه مهر مربوط به قسمت حسابداری
  15. نرم افزار حسابداری مورد استفاده و قفل‌های آن (به همراه آخرین بک‌آپ‌های نرم افزار به تاریخ روز تحویل)
  16. لیست کلیه دارائی‌های ثابت و مشخصات آنها (آخرین لیست موجودی کالاها و لیست آخرین انبارگردانی)
  17. آخرین لیست محاسبه و پرداخت حقوق پرسنل (آخرین فیش‌های واریزی مالیات حقوق پرسنل و مالیات‌بردرآمد شرکت)
  18. آخرین اساسنامه ی شرکت و آخرین تغییرات در اساسنامه

اخلاق حرفه‌ای؛ راهی برای درخشیدن

امانت‌داری یکی از خصوصیات مهم اخلاقی است. اطلاعات و اسنادی که در اختیار امور مالی و حسابداری قرار داده می شود بسیار مهم و محرمانه هستند. موجودی حساب بانکی ، میزان حقوق دریافتی همکاران و میزان مطالبات یا بدهی های شرکت و یا سود و زیان شرکت از محفوظات یک شرکت است  که افشای آن به هر شکل و برای هرکسی ممکن است باعت ایجاد ضرر و زیان جبران ناپذیری گردد.

امروزه یک حسابدار می‌بایست تمامی اطلاعات مالی شرکت را در نرم افزار حسابداری ثبت و نگه داری نماید تا بتواند گزارش‌های مالی لازم را بر اساس اطلاعات ثبت شده در نرم افزار تهیه نماید و در صورت لزوم به حسابدار جایگزین بعدی ارائه کند.محک

به این نوشته امتیاز بدهید!

حسابداری دات کام (HesabdaryCom@)

رضا جلالی کاسب - دکتری تخصصی حسابداری (دفاع) -کارشناس ارشد حسابداری،مدیریت مالی - عضو انجمن حسابداران خبره ایران - عضو انجمن حسابداری ایران - عضو انجمن مدیران مالی حرفه ای - عضو انجمن حسابرسان داخلی ایران - مدیر و مشاور مالی و مدرس دانشگاه آیدی فضای مجازی : HesabdaryCom@

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت