» قوانین و مقررات » قانون مالیات » مالیات حقوق » بخشنامه استرداد اضافه پرداختی مالیات حقوق
مالیات حقوق

بخشنامه استرداد اضافه پرداختی مالیات حقوق

۱۴۰۲/۰۹/۲۰ 1۰454

از سوی رئیس کل سازمان امور مالیاتی صورت گرفت؛
  

ابلاغ نحوه و شرایط استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با صدور بخشنامه ای اعلام کرد: ادارات کل امور مالیاتی کشور با رعایت مفاد قانون مالیات‏های مستقیم، مکلف به استرداد اضافه دریافتی بابت مالیات بر درآمد حقوق می باشند.
 براساس بخشنامه ابلاغی دکتر سید محمد هادی سبحانیان، شرط اساسی برای استرداد اضافه پرداختی مالیات مذکور ارایه درخواست کتبی حقوق بگیر به اداره امور مالیاتی محل سکونت در محدوده زمانی پس از تاریخ انقضای تیرماه سال بعد تا آخر آن سال، می باشد.

طبق بخشنامه مذکور، شمول خسارت موضوع تبصره ماده ۲۴۲ قانون مالیات‏های مستقیم به مواردی که مالیات بر درآمد حقوق اضافه بر مالیات متعلق دریافت شده است در صورتی امکان‏پذیر خواهد بود که اداره امور مالیاتی مربوط ظرف سه ماه از تاریخ درخواست کتبی حقوق بگیر، اقدام به استرداد ننماید. در این صورت علاوه بر استرداد اضافه مالیات دریافت شده، از تاریخ انقضای مدت موصوف تا زمان استرداد، خسارت یادشده نیز به حقوق بگیر پرداخت خواهد شد.

همچنین در مواردی که اداره امور مالیاتی ذیربط درخواست کتبی استرداد از سوی حقوق بگیر را وارد نداند، باید مراتب را کتباً به وی اعلام نماید. حقوق بگیر می تواند ظرف سی روز از تاریخ اعلام نظر کتبی اداره موصوف، از هیأت حل اختلاف مالیاتی در خواست رسیدگی نماید.

بخشنامه استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق

استرداد اضافه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق موضوع مواد ۸۷، ۲۴۲ و ۲۴۳ قانون مالیات‌های مستقیم (بخشنامه شماره ۱۷/۱۴۰۲/۲۰۰ مورخ ۱۵/۹/۱۴۰۲ سازمان امور مالیاتی کشور)

ادارات کل امور مالیاتی

با عنایت به سوالات و ابهامات مطرح شده در خصوص افسانه پرداختی بابت مالیات بر درآمد حقوق و به استناد مواد ۸۷ ۲۴۲ و ۲۴۳ قانون مالیات‌های مستقیم به اطلاع می‌رساند:

۱- ادارات کل امور مالیاتی کشور با رعایت مفاد قانون مالیات‌های مستقیم مکلف به استرداد اضافه دریافتی بابت مالیات بر درآمد حقوق می‌باشند.

۲- شرط اساسی برای استرداد اضافه پرداختی مالیات مذکور، اواله درخواست کتبی حقوق بگیر به اداره امور مالیاتی محل سکونت در محدوده زمانی پس از تاریخ انقضای تیر ماه سال بعد تا آخر آن سال، می‌باشد.

۳- شمول خسارت موضوع تبصره ماده ۲۴۲ قانون مالیات‌های مستقیم به مواردی که مالیات بر درآمد حقوق اضافه بر مالیات متعلق دریافت شده است، در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که اداره امور مالیاتی مربوط، ظرف سه ماه از تاریخ درخواست کتبی حقوق بگیر اقدام به استرداد نماید در این صورت علاوه بر استرداد اضافه مالیات دریافت شده، از تاریخ انقضای مدت موصوف تا زمان استرداد خسارت یاد شده نیز به حقوق بگیر پرداخت خواهد شد.

۴- در مواردی که اداره امور مالیاتی ذیربط درخواست کتبی استرداد از سوی حقوق بگیر را وارد نداند، می بایست مراتب را کتیا به حقوق بگیر اعلام نماید حقوق بگیر میتواند ظرف سی روز از تاریخ اعلام نظر کتبی اداره موصوف، از هیأت حل اختلاف ،مالیاتی درخواست رسیدگی نماید.

۵- مفاد یا قسمتهایی از دستورالعمل و بخشنامه های قبلی که مغایر با این بخشنامه باشد لغو می گردد.

سید محمد هادی سبجانیان- رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور

به این نوشته امتیاز بدهید!

امتیاز 1.50

حسابداری دات کام (HesabdaryCom@)

رضا جلالی کاسب - دکتری تخصصی حسابداری (دفاع) -کارشناس ارشد حسابداری،مدیریت مالی - عضو انجمن حسابداران خبره ایران - عضو انجمن حسابداری ایران - عضو انجمن مدیران مالی حرفه ای - عضو انجمن حسابرسان داخلی ایران - مدیر و مشاور مالی و مدرس دانشگاه آیدی فضای مجازی : HesabdaryCom@

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×
    ورود / عضویت